18 Юли 2012

Актуално

За един по-добър Космос

Ако си архитект, или човек с идея, която може да привлече ентусиазирани архитекти и проектанти, включи се най-новия конкурс за възстановяване и реконструкция на пловдивското кино „Космос”…

Сградата на киното е проектирана от архитектите Любомир Шинков и Любомир Бонев и е построена през 1960. Забележителната за времето си конструкция на залата осигурява и досега най-голямото закрито амфитеатрално пространство в Пловдив с 900 места.  В последните години киното не се използва и започва да се руши, площадното пространство пред него е завзето от временни павилиони.

Проектите трябва да съхранят културния характер на средата, да анализират сградата и да преценят възможността й за вписване в общата съвременна интерпретация, която ще направят на тази среда. Те трябва да осигурят възможност за  функционирането на зоната като модерен културен център или атрактивно място за градски живот за култура: официална или алтернативна, но жизнена, привличаща жителите на града като съучастници или съпреживяващи изкуство и култура.

Крайният срок за участие в конкурса е 15 август, а повече информация за него можеш да откриеш на:  www.komsomol.eu.

Коментари


Comments powered by Disqus